Koopmans Sprookjesboom Mini Cupcakes

Koopmans Sprookjesboom Mini Cupcakes

Koopmans Sprookjesboom Mini Cupcakes

Dingen uitproberen, heerlijk om in het weekend te doen als je toch wat meer tijd hebt. Vandaag heb ik samen met Britt de Koopmans Sprookjesboom mini cupcakes gemaakt. Dit is een nieuw bakproduct van Koopmans in samenwerking met De Efteling. Deze cupcakes, heerlijk roze en met de afbeelding van Assepoester is leuk om samen met je kinderen te maken. O ja, eigenlijk zijn de cupcakevormpjes die in de verpakking zitten wit, maar ik had nog gekleurde minicupcakevormpjes en heb die ook gebruikt.

Koopmans Sprookjesboom Mini Cupcakes ingrediëntenIngrediënten: 1 pakje Koopmans Sprookjesboom mini cupcakes, 80 gram boter, 1 ei, 50 ml melk,

Aantal cupcakes: 10

Verwarm de oven voor op 180 graden (electrische oven). Klop 40 gram boter in een beslagkom zacht en romig. Voeg 1 ei en de cupcakemix uit het pak tegelijk toe. Mix, eerst op de lage stand en vervolgens op een hoge stand, tot een glad beslag.

Zet de cupcakevormpjes op een ovenplaat. Verdeel het beslag over de vormpjes. Dit doe je het gemakkelijkst met twee theelepels of dessertlepels. Zet de bakplaat in het midden van de oven. Bak de cupcakes in ongeveer 15 minuten gaar. Laat de cupcakes vervolgens buiten de oven goed afkoelen.

Klop voor de topping 40 gram boter op de laagste stand van de mixer tot het glad is, dus geen klontjes meer heeft. Voeg 50 ml koude melk en de toppingmix toe. Mix het eerst op de laagste stand en vervolgens op de middelste stand tot het luchtig is. Breng de topping daarna aan op de cupcakes op zo’n manier dat je jurkjes krijgt. Verdeel vlak voordat je de cupcakes gaat eten de roze glittersuiker er over en doe de Assepoesterplaatjes in de cupcakes. Smul ze!

(ps. de toef wordt steviger als je de cupcakes met toef eerst 5 minuten in de koelkast zet. Doe daarna pas de glittersuiker en de ouwelplaatjes er op.)

0
(147 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top