Gehaktballen in Luikse Saus

Gehaktballen in Luikse Saus

Gehaktballen in Luikse Saus

Ingrediƫnten: 1 sjalotje, 1 teentje knoflook, 500 gram gehakt, zout, peper, foelie, uienpoeder, 2 uien, 2 eetlepels azijn, 380 ml vleesfond (1 pot), 3 eetlepels appelstroop, 100 gram rozijnen,

Aantal gehaktballen: 4

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak 1 fijngesnipperd sjalotje met 1 fijngehakt teentje knoflook tot het sjalotje zacht is. Laat het afkoelen en meng het vervolgens door 500 gram gehakt. Breng het gehakt op smaak met zout, peper, foelie en uienpoeder. Leg de gehaktballen in een ovenschaal, zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Bak 2 gesnipperde uien tot het zacht en een beetje bruin is. Voeg 2 eetlepels azijn toe en bak even mee op laag vuur. Voeg 380 ml vleesfond, 3 eetlepels appelstroop en 100 gram rozijnen toe. Breng al roerend aan de kook. Laat op laag vuur 20 minuten indikken. Serveer de gehaktballen met de Luikse saus. Eet smakelijk!

0
(19 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top