Gewoon lekker: nasi met saté

Oh, ik ben gek op mijn eigen nasi. Vandaag dus maar weer eens gemaakt en ook deze keer was het goed gelukt. Erbij heb ik saté van speklapjes gemaakt, even op de grill en klaar.

Ingrediënten: 200 gram rijst, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, ketoembar, kaneel, nootmuskaat, kruidnagelpoeder, 1 prei,

Aantal personen: 2

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst goed afkoelen. Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 fijngesnipperde ui, 2 fijngehakt teentjes knoflook en 1 theelepel sambal. Bak tot de ui zacht is. Voeg ketoembar, kaneel, nootmuskaat en kruidnagelpoeder toe naar eigen smaak. Voeg 1 in ringen gesneden prei toe bak tot de prei bijna knapperig is. Voeg de afgekoelde rijst toe, warm het op hoog vuur tot het goed warm is.

Gemarineerde Speklapjes
Ingrediënten: 1/2 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, ketoembar, gemberpoeder, 6 eetlepels ketjap manis, 4 speklapjes,

Meng 1/2 fijngesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, ketoembar en gemberpoeder en 6 eetlepels ketjap manis tot een marineerde. Meng hierin 4 in lange reepjes gesneden speklapjes. Laat de speklapjes een paar uur in de marinade staan. Bak de speklapjes op de grill. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

4 Antwoorden op “Gewoon lekker: nasi met saté”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *