Gazpacho, een koud, zomers soepje

Gazpacho, een koud, zomers soepje

Gazpacho

Warm weer en een stapel verspakketten van Albert Heijn om uit te proberen (ik rol ook van de ene versbox naar de andere). Deze seizoenspecial gazpacho past dan ook prima nu bij dit weer en is eigenlijk heel simpel om te maken. Ik heb ooit eens gazpacho gemaakt tijdens een kookworkshop op net weer een andere manier, maar deze gazpacho is ook erg lekker en fris. Albert Heijn heeft alle ingrediënten, op de peper, olijfolie en peterselie na, al in een handig verspakket gedaan. Dit gazpacho vers soeppakket is tijdelijk verkrijgbaar.

Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 zoete puntpaprika, 1 komkommer, 750 gram roma tomaten, 400 ml water, 1 blikje tomatenpuree, 1 limoen, zout, peper,

Gazpacho ingrediënten

Aantal personen: 6

Pel en snipper 1 ui. Snij in grove stukken en doe de ui in een grote kom. Pel en snij de knoflook, doe dit bij de ui. Schil de komkommer en snij in stukken. Haal het harde stukje uit 750 gram tomaten en snij de tomaten in stukjes en doe dit ook in de kom. Doe 400 ml water en 1 blikje tomatenpuree in de kom en meng met een staafmixer tot een soepje. Je kan het heel fijn doen, maar iets grover is ook lekker. Knijp 1 limoen boven de gazpacho uit. Breng op smaak met een beetje peper, zout en olijfolie (ik heb dit niet gedaan). Zet de gazpacho nog 2 uurtjes in de koelkast. Strooi voor het opdienen eventueel wat peterselie (of basilicum en pijnboompitjes) bij de soep. Eet smakelijk!

0
(81 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

2 thoughts on “Gazpacho, een koud, zomers soepje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top