Oosterse Bloemkool

Oosterse Bloemkool

Oosterse Bloemkool

Eigenlijk zou je dit met broccoli klaar horen te maken, maar mijn bloemkooltje van gisteren was nogal groot. Dus in plaats van de broccoli het restje bloemkool (nog zo’n halve kool) gebruikt. De broccoli wordt wel weer in iets anders gebruikt. Zonde toch om eten weg te gooien?

Ingrediënten: rijst, 1 kleine bloemkool, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel sambal, 1 kipfilet, 3 bosuien, 125 gram taugé, 200 ml water, 1 eetlepel suiker, 4 eetlepels oestersaus, 1 eetlepel maïzena,

Aantal personen: 4

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook 1 in roosjes gesneden bloemkool beetgaar. Giet af en laat het afkoelen. Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg 1 in blokjes gesneden kipfilet toe. Bak de kipfilet bruin. Voeg de bloemkoolroosjes samen met 3 in ringen gesneden bosuien en 125 gram taugé toe. Roerbak een minuut of 5 op hoog vuur. Voeg 200 ml water, 1 eetlepel suiker en 4 eetlepels oestersaus toe. Breng al roerende aan de kook. Voeg een maïzenapapje van 1 eetlepel maïzena en wat water toe. Voeg toe aan de saus en laat de saus indikken. Serveer de ‘Oosterse bloemkool’ met de rijst. Eet smakelijk!

0
(47 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top