Bloemkool Kaassaus en Rijst met Noten en Spinazie

Bloemkool Kaassaus en Rijst met Noten en Spinazie

Bloemkool Kaassaus en Rijst met Noten en Spinazie

Ingrediƫnten: 200 gram rijst, 1 kleine bloemkool, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel kerriepoeder, 100 gram studenthaver, 6 deelblokjes spinazie (ontdooit), 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml groentebouillon, 100 gram geraspte kaas, peper,

Aantal personen: 3

Kook 200 gram rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen. Kook 1 kleine, in roosjes gesneden bloemkool tot de bloemkool beetgaar is.

Bak in hete boter 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 eetlepel kerriepoeder tot de ui zacht is. Voeg 100 gram studentenhaver (gemengde noten met rozijnen) toe en bak 1 minuut mee. Voeg vervolgens de afgekoelde rijst en de 6 ontdooide deelblokjes spinazie toe. Warm het geheel goed door.

Maak de kaassaus door 50 gram boter te smelten. Voeg 50 gram bloem toe en bak kort mee. Voeg geleidelijk ongeveer 500 ml groentebouillon toe. Haal de pan van het vuur en roer er ongeveer 100 gram geraspte kaas door. Laat de kaas smelten. Breng de kaassaus eventueel op smaak met wat peper.

Serveer de bloemkool met de kaassaus en de rijst met noten en spinazie. Eet smakelijk!

0
(219 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top