Mihoen met Gehakt, Shiitake en Wortel

Mihoen met Gehakt, Shiitake en Wortel

Mihoen met Gehakt, Shiitake en Wortel

Ingrediënten: mihoen (rijstnoedels), 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 cm gemberwortel, 200 gram gehakt, 75 gram geraspte wortel, 150 gram shiitake, 3 bosuien, 1 eetlepel donkere basterdsuiker, 2 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels oestersaus, 1 eetlepel sesamolie, sesamzaad,

Aantal personen: 4

Bereid de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 cm fijngehakte gemberwortel en 200 gram gehakt. Bak het gehakt bruin en rul. Voeg 75 gram geraspte wortels, 150 gram in plakjes gesneden shiitake paddenstoelen en 3 in ringen gesneden bosuien. Bak een minuut of 5 mee. Maak ondertussen een saus van 1 eetlepel donkere basterdsuiker, 2 eetlepels sojasaus en 3 eetlepels oestersaus. Voeg toe aan het gehakt en warm goed door. Roer door de mihoen nog 1 eetlepel sesamolie. Serveer de mihoen met het gehaktmengsel. Strooi er nog wat sesamzaad over. Eet smakelijk!

0
(128 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top