Gehaktbrood met Champignonsaus

Gehaktbrood met Champignonsaus

Gehaktbrood met Champignonsaus

Gehaktbrood
Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm, rozemarijn, 600 gram gehakt, 2 eidooiers, paneermeel, nootmuskaat,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, tijm en rozemarijn tot de ui zacht zijn. Laat de ui afkoelen. Meng 600 gram gehakt met de afgekoelde ui, 2 eidooiers, paneermeel en nootmuskaat. Vorm het gehakt tot een soort van broodvorm. Leg het gehakt in een met bakpapier bekleed cakeblik. Zet het cakeblik 20 minuten in de op 220 graden voorverwarmde oven. Zet vervolgens de oven op 180 graden. Laat het gehaktbrood nog zo’n 20 minuten verder gaat worden.

Champignonsaus
Ingrediënten: 400 gram champignons, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel bloem, 400 ml runderbouillon, 100 ml kookroom, dragon,

Bak 400 gram in plakjes gesneden champignons met 2 fijngehakte teentjes knoflook tot de champignons zacht zijn. Voeg 1 eetlepel bloem toe en bak kort mee. Voeg geleidelijk 400 ml runderbouillon (gemaakt van 1 bouillonblokje) toe. Laat de saus iets koken. Voeg vervolgens 100 ml kookroom toe. Warm het geheel goed door en breng op smaak met wat dragon. Eet smakelijk!

0
(22 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top