Lasagne

Lasagne

Lasagne

Ingrediƫnten:250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm, 250 gram gehakt, 250 gram champignons, 1 pot wortels, 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree, basilicum, zout, peper, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, nootmuskaat, 1 theelepel mosterd, 100 gram geraspte kaas, lasagnebladen,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot het bijna knapperig is. Schep de ontbijtspek uit de pan en houd het apart. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en wat tijm toe en bak tot de ui zacht is. Voeg 250 gram gehakt toe. Bak het gehakt rul en bruin. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 1 blik tomaatblokjes, t blikje tomatenpuree en 1 pot worteltjes (uitgelekt) toe. Breng op smaak met zout en peper. Roer goed door. Laat het geheel op laag vuur een kwartier pruttelen. Voeg op het laatst de ontbijtspek weer toe.

Maak ondertussen de kaassaus. Smelt voor de kaassaus 50 gram boter. Voeg als de boter gesmolten is 50 gram bloem toe. Bak de bloem kort mee. Haal de pan van het vuur. Voeg al roerende ongeveer 500 ml melk toe. Breng op smaak met zout, peper nootmuskaat en 1 theelepel mosterd. Roer als de saus de gewenste dikte heeft ongeveer 100 gram geraspte kaas (of meer) erdoor.

Doe in eenpersoonsschaaltjes afwisselend een laag tomatensaus, lasagnebladen, tomatensaus en (eventueel kaassaus), eindig met een laagje kaassaus. Strooi de rest van de geraspte kaas er over. Zet de ovenschaaltjes ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(6 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top