Barbecue

BBQ

Barbecue

Barbecue

Na jaren op een elektrische barbecue te hebben gebarbecued, doodzonde volgens Sergio Herman in de Beste Hobbykok van Vlaanderen, hebben we nu eindelijk een op echte kooltjes. Heel gek, de ‘snelbrander’ brandde niet op, maar met de normale aanmaakblokjes gloeiden de kooltjes snel op.

Wat we hadden: krieltjes in de schil gekookt, daarna afgekoeld en gemarineerd in een mengsel van honing, mosterd, arganolie, tijm en venkelzaadjes. Tomaatjes gevuld met kruidenboter en een klein blaadje basilicum verpakt in aluminiumfolie. Chipolata worstjes omwikkeld met ontbijtspek, shaslicks van kipfilet in moksi-marinade met paprika en ui en speklapjes. Op tafel nog een aardappelsalade, stokbrood en natuurlijk genoeg sauzen waaronder sat├ęsaus.

Conclusie, inderdaad ouderwets barbecuen op kooltjes is toch het lekkerst, beetje rooksmaak, mjummie.

0
(28 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top