Vega: Groentetaartje met Prei en Champignons

Vega: Groentetaartje met Prei en Champignons

Vega: Groentetaartje met Prei en Champignons

Ingrediƫnten: 425 gram bloem, 200 gram margarine, oregano, 2 eieren, zout, 2 preien, 400 gram champignons, 125 ml kookroom, 100 gram MonChou roomkaas, paprikapoeder, zout, peper, mozzarella,

Aantal personen: 4

Maak een deeg van 425 gram bloem, 200 gram margarine, oregano naar smaak, 2 eieren en een beetje zout. Kneed hier een samenhangend deeg van. Verpak de deegbal in vershoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast. Rol er vervolgens een platte deeglap van en leg dit op een ingevette ovenplaat.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak 2 in ringen gesneden preien en 400 gram in plakjes gesneden champignons tot de prei en champignons zacht zijn. Breng op smaak met wat zout, peper en paprikapoeder. Laat het iets afkoelen. Meng ondertussen 125 ml kookroom met 100 gram MonChou roomkaas tot een bijna glad mengsel. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Verdeel de prei en champignons over het deeg. Verdeel vervolgens het MonChou mengsel er over en als laatste 1 bolletje mozzarella. Zet het groentetaartje ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(31 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top