Nasi Keboeli met Rood Vlees

Nasi Keboeli met Rood Vlees

Nasi Keboeli met Rood Vlees

Ingrediënten: 1/2 pak rijst (200 gram), 2 eieren, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 prei, 1 eetlepel sojasaus,

Aantal personen: 4

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en laat het afkoelen. Kluts 2 eieren en meng dit door de rijst. Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 2 gesnipperde uien, 3 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg de kruiden (ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat) toe, roer even door. Voeg 1 in ringen gesneden prei toe en roerbak even mee. Voeg de rijst toe en warm het geheel al roerend goed door. Breng het geheel op smaak met 1 eetlepel sojasaus.

Rood Vlees
Ingrediënten: 2 hamlapjes, 1/4 potje Faja Lobi marinade voor geroosterd varkensvlees,

Marineer 2 hamlapjes met ongeveer 1/4 potje Faja Lobi marinade voor geroosterd varkensvlees. Laat het zeker 3 uur marineren. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de gemarineerde hamlapjes in een ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd het vlees in reepjes. Eet smakelijk!

0
(204 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

2 thoughts on “Nasi Keboeli met Rood Vlees

  1. L.S., ik had een vraagje over iets waar ik echt niet uit kom. Ik probeer mijn schouderkarbonades (varkensvlees) rood te kleuren, maar dat lukt niet. Alle rode kleurstof valt er steeds weer af. Of ik nou vloeibare rode kleurstof gebruik of poeder, het valt er allemaal af. Als het vlees gaar is, is het gewoon bruin, alsof ik er niets op heb gedaan. Weet u hoe ik het vlees rood kan houden? Alvast hartelijk dank voor de beantwoording en vriendelijke groeten,
    Thirza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top