Gebakken Schol

Gebakken Schol

Gebakken Schol

Vis wordt bij ons niet zoveel gegeten, dus dat er eens vis op het menu staat is een uitzondering en zeker als we er zelf mee aan de slag gaan. Gisteren kreeg ik verse schol mee van het Nederlands Visbureau tijdens de culiperslunch. Wat doe je er mee? Een soort fish ‘n chips maken!

Ingrediënten: 100 gram bloem, 200 ml melk, 1 ei, zout, peper, knoflookpoeder, verse scholfilet,

Aantal personen: 2

schol in de hete olieMeng 100 gram bloem, 200 ml melk, 1 ei, zout, peper en een beetje knoflookpoeder tot een glad beslag. Verwarm ondertussen de frituur tot 170 graden (of verhit olie in de wok zoals wij hebben gedaan). Haal de scholfilets door het beslag en bak de filets ongeveer 4 minuutjes in de hete olie. Draai halverwege om. Laat de gebakken scholletjes uitlekken op keukenpapier.

Erbij hadden we een sausje gemaakt van: mayonaise, yoghurt, een beetje citroensap, knoflookpoeder en dille. Eet smakelijk!

0
(316 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top