Vlaams Stoofvlees

Vlaams Stoofvlees

Vlaams Stoofvlees

Ingrediënten: 650 gram rundvlees, zout, peper, bloem, 2 uien, tijm, 2 eetlepels azijn, 100 ml bouillon, 1 flesje bruin bier, 1 laurierblaadje, kruidnagelpoeder, 2 sneetjes bruin brood, mosterd,

Aantal personen: 4

Snij 650 gram rundvlees in blokjes kruid met zout en peper. bestrooi met wat bloem. Bak het vlees bruin aan. Schep het vlees uit de pan. Bak 2 gesnipperde uien met wat tijm goudbruin in de hete boter. Voeg het vlees weer toe. Voeg 2 eetlepels azijn toe. Roer even door. Voeg 100 ml bouillon, 1 flesje bruin bier, 1 laurierblaadje en kruidnagelpoeder toe. Besmeer 2 sneetjes bruin brood met mosterd. Leg het brood bij het vlees. Laat het geheel 2 uurtjes stoven. Schep het vlees om zodat het brood met de saus vermengd wordt. Haal op het laatst het laurierblaadje er uit. Breng eventueel nog smaak met zout en peper. Eet smakelijk!

(106 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top