Lasagne

Lasagne

Lasagne

Lasagne is hier vaak zo’n lekker weekend recept. Tomaten-vlees saus maken, kaassaus maken, lasagne opbouwen en dan wachten tot het klaar is. Dan is het vaak nog langer wachten tot het wat afgekoeld is, zo loeiwarm is het. Maar dan heb je wel wat!

Ingredi├źnten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm, 250 gram gehakt, 250 gram champignons, 1 pot wortels, 1 blik tomaatblokjes, 3 eetlepels tomatenketchup, zout, peper, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, zout, peper, nootmuskaat, 1 theelepel mosterd, 100 gram geraspte kaas, plakjes ham, lasagnebladen,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak in hete boter 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 250 gram gehakt toe. Bak het gehakt rul en bruin. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons en 1 pot worteltjes (uitgelekt) toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 1 blik tomaatblokjes en 3 eetlepels tomatenketchup toe. Breng op smaak met zout en peper. Roer goed door. Laat het geheel op laag vuur een kwartier pruttelen. Pureer de saus met een staafmixer.

Maak ondertussen de kaassaus. Smelt voor de kaassaus 50 gram boter. Voeg als de boter gesmolten is 50 gram bloem toe. Bak de bloem kort mee. Haal de pan van het vuur. Voeg al roerende ongeveer 500 ml melk toe. Breng op smaak met zout, peper nootmuskaat en 1 theelepel mosterd. Roer als de saus de gewenste dikte heeft ongeveer 100 gram geraspte kaas (of meer) erdoor.

Doe in eenpersoonsschaaltjes afwisselend een laag tomatensaus, lasagnebladen, plakje ham en (eventueel kaassaus), eindig met een laagje kaassaus. Strooi de rest van de geraspte kaas er over. Zet de ovenschaaltjes ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(24 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

2 thoughts on “Lasagne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top