Gehaktballen in Luikse Saus

Gehaktballen in Luikse Saus

Gehaktballen in Luikse Saus

Ingrediƫnten: 500 gram rundergehakt, zout, peper, knoflookpoeder, uienpoeder, nootmuskaat, kardemom, 1 ui, 1 eetlepel bloem, 1 eetlepel azijn, 1 blikje tomatenpuree, 2 eetlepels appelstroop, 200 ml bouillon,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng 500 gram rundergehakt met zout, peper, knoflookpoeder, uienpoeder, nootmuskaat en kardemom (de hoeveelheden hiervan kan je het beste zelf inschatten, want iedereen heeft net een andere smaak, ik deed er ongeveer 1/2 theelepel van elk in). Draai van het gehakt 6 gehaktballen. Bak de gehaktballen rondom bruin in hete boter. Doe de gehaktballen in een ovenschaal en zet de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Bak ondertussen in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui tot het een beetje bruin is. Voeg 1 eetlepel bloem toe en bak kort mee. Voeg vervolgens 1 eetlepel azijn, 1 blik tomatenpuree, 2 eetlepels appelstroop en 200 ml bouillon toe. Roer op laag vuur tot het goed gewenst is. Laat de saus vervolgens pruttelen tot de saus de gewenste de dikte heeft. Serveer de gehaktballen met de saus. Eet smakelijk!

0
(27 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top