Vega: Hartige Taart met Prei en Tomaat

Vega: Hartige Taart met Prei en Tomaat

Vega: Hartige Taart met Prei en Tomaat

Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm, 1 prei, 2 eieren, 250 gram mascarpone, citroensap, zout, peper, vers bladerdeeg, 250 gram roma tomaten, geraspte kaas,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 1 in ringen gesneden prei toe. Bak tot de prei zacht is. Laat het geheel afkoelen. Kluts 2 eieren. Meng 250 gram mascarpone, citroensap, zout en peper door de geklutste eieren. Roer het goed door. Bekleed een ingevette taartvorm met kant-en-klare hartige taart deeg. Prik gaatjes in de bodem. Schep het prei-ui mengsel in de taartvorm. Giet het mascarpone mengsel erover. Snij 250 gram roma tomaten in helften. Leg de tomaatjes met het snijvlak naar boven in de mascarpone. Strooi er geraspte kaas over. Vouw het bladerdeeg een beetje naar binnen. Zet de taartvorm ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de hartige taart iets afkoelen. Eet smakelijk!

(213 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top