Gegratineerde Schnitzels in Tomatensaus

Gegratineerde Schnitzels in Tomatensaus

Gegratineerde Schnitzels in Tomatensaus

Ingrediënten: 2 schnitzels, zout, peper, 1 ei, paneermeel, oregano, knoflookpoeder, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 25 ml rode wijn, 3 tomaten, 1 blik tomaatblokjes, 1 eetlepel suiker, mozzarella, geraspte kaas,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 160 graden. Snij 2 schnitzels in stukjes. Kruid met zout en peper. Haal ze door 1 geklutst ei. Vervolgens door paneermeel wat gekruid is met oregano en wat knoflookpoeder. Bak de gepaneerde schnitzel stukjes om en om bruin in hete boter en doe het in een ovenschaal.

Maak de tomatensaus. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg vervolgens 3 in blokjes gesneden tomaten, bak kort mee. Voeg vervolgens 25 ml rode wijn toe. Laat de alcohol verdampen. Voeg 1 blik tomaatblokjes toe. Roer 1 eetlepel suiker erdoor en breng het op smaak met zout en peper. Laat de tomatensaus 10 minuten zachtjes pruttelen. Pureer de tomatensaus.

Verdeel de tomatensaus over de gepaneerde schnitzels (je houdt misschien tomatensaus over, ligt er natuurlijk aan hoeveel saus je er over doet). Leg plakjes mozzarella op de schnitzels en strooi er geraspte kaas over. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven zodat de kaas en mozzarella kan smelten. Eet smakelijk!

0
(57 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top