Pasteitje met Kip, Champignons en Kaassaus

Kip

Pasteitje met Kip, Champignons en Kaassaus

Pasteitje met Kip, Champignons en Kaassaus

Eigenlijk had volgens het kookboek in dit recept een kant-en-klare kaassaus gemoeten, tussen haakjes stond wel dat vers ook mocht maar geen recept voor de kaassaus al was het maar een verwijzing te vinden. Ach dan met alle ingrediënten, plus de ingrediënten van de kaassaus zelf een gerecht maken. Is toch veel leuker.

Ingrediënten: 1 ui, tijm, 1 kipfilet, 250 gram champignons, 200 gram doperwten, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, zout, peper, 1 theelepel mosterd, 75 gram geraspte kaas, 6 plakjes bladerdeeg,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak 1 gesnipperde ui met wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 1 in blokjes gesneden kipfilet toe. Bak tot de kipfilet bruin is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons en 200 gram doperwten toe. Bak tot de champignons zacht zijn (roer af en toe).

Maak ondertussen de kaassaus. Smelt voor de kaassaus 50 gram boter. Voeg als de boter gesmolten is 50 gram bloem toe. Bak de bloem kort mee. Haal de pan van het vuur. Voeg al roerende ongeveer 500 ml melk toe. Breng op smaak met zout, peper en 1 theelepel mosterd. Roer als de saus de gewenste dikte heeft ongeveer 75 gram geraspte kaas (of meer) erdoor.

Verdeel de kip en groenten over 3 ovenschaaltjes. Verdeel vervolgens de kaassaus er over. Dek de ovenschaaltjes af met bladerdeeg. Zet de ovenschaaltjes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(27 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

2 thoughts on “Pasteitje met Kip, Champignons en Kaassaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top