Chocolademousse

Chocolademousse

Chocolademousse

Soms heb je er gewoon zin in, zelfgemaakte chocolademousse. Dit recept heeft al veel vaker op Brutsellog gestaan. Deze is het meest favoriete recept bij ons en eigenlijk ook het recept wat eigenlijk nooit mislukt. Deze chocolademousse lijkt een beetje op butterscotch chocolade.

Ingrediënten: 3 eieren, zout, 200 gram pure chocolade, 60 gram donkere basterdsuiker, 250 ml slagroom,

Aantal toetjes: 5

Splits voor deze chocolademousse 3 eieren. Hou de eiwitten en eidooiers apart. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout in een brandschone kom en brandschone mixerhaken. Smelt 200 gram pure chocolade au bain marie. Klop 60 gram donkere basterdsuiker met de 3 eidooiers tot een smeuïg geheel. Klop 250 ml slagroom luchtig. Doe het eidooiermengsel bij de gesmolten chocolade en roer het goed door. Mix dit mengsel dan weer door de slagroom met de mixer. Spatel dit voorzichtig door het eiwitschuim. Doe de mousse in mooie toetjesglazen of bekers. Dek het af met huishoudfolie en zet de toetjesglazen ongeveer 2 tot 3 uur in de koelkast. Geniet daarna van deze chocolademousse! Smul ze!

0
(67 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

2 thoughts on “Chocolademousse

    1. Echt deze chocolademousse is zo lekker, dan maak je het echt wel zelf ipv de bakjes uit de supermarkt. Het is zo klaar, alleen het opstijven in de koelkast duurt even (maar dan heb je ook wel wat!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top