Rijst met Sperziebonen en Speklapjes

Rijst met Sperziebonen en Speklapjes

Rijst met Sperziebonen en Speklapjes

Soms weet je het heel zeker, er staat een ingrediënt in de kast. Niet dus. Eigenlijk had ik rijst met kapucijners en speklappen willen eten, maar helaas had ik de sperziebonen voor kapucijners aangezien. Geen kapucijners dus maar sperziebonen, ach daar kan je ook best wel wat lekkers mee maken!

Ingrediënten: 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel gembersiroop, 1 eetlepel chilisaus, 1 eetlepel tomatenketchup, 1 theelepel sambal, 1 teentje knoflook, 2 speklappen, 1 ui, 1 potje sperziebonen, 1 gegrilde paprika,

Aantal personen: 3

Maak een marinade van 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel gembersiroop, 1 eetlepel chilisaus, 1 eetlepel tomatenketchup, 1 theelepel sambal en 1 fijngehakt teentje knoflook. Marineer hierin 2 in reepjes gesneden speklappen voor minstens 2 uur. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 1 gesnipperde ui tot het zacht is. Voeg de speklappen toe (bewaar de marinade). Bak op hoog vuur de speklapjes bruin. Voeg 1 potje sperziebonen (uitgelekt) en 1 in stukjes gesneden gegrilde rode paprika toe. Warm het geheel goed door. Voeg op het laatst de marinade toe. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

0
(540 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top