Kipfilet Chasseur

Kipfilet Chasseur

Kipfilet Chasseur

Dit recept kwam ik tegen bij De Ruijsbroekjes, lekker voor de kerstdagen dacht ik toen ik het recept daar las. Alleen de kerstdagen liepen iets anders dan gepland. We waren zo twee dagen ergens anders aan tafel. Daarom vandaag dit recept!

Ingrediënten: 2 kipfilet, zout, peper, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 250 gram champignons, 100 ml rode wijn, 1 blikje tomatenpuree, 300 ml kippenbouillon (van 1 bouillonblokje),

Aantal personen: 2

Bestrooi 2 kipfilets met zout en peper. Bak de kipfilets aan beide zijden bruin. Haal de kipfilets uit de pan en houd het even apart. Doe in de achtergebleven boter 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en wat tijm. Bak tot de ui zacht is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 100 ml rode wijn toe. Laat de alcohol verdampen. Voeg vervolgens 1 blikje tomatenpuree en 300 ml kippenbouillon toe. Breng kort aan de kook. Leg de kipfilets terug in de pan. Leg de deksel half op de pan en laat het ongeveer 25 minuten pruttelen op laag tot middelhoog vuur, haal eventueel halverwege de deksel van de pan zodat de saus kan indikken. Eet smakelijk!

0
(263 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

One thought on “Kipfilet Chasseur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top