Chocoladekoekjes

Chocoladekoekjes

Chocoladekoekjes

Op zoek naar iets lekkers om te bakken stuitte ik op de site van Yummy in my Tummy, zij hadden daar deze chocoladekoekjes opstaan en ik had bijna alle ingrediënten in huis. Behalve dan het vanille-extract, in plaats daarvan heb ik vanillesuiker gebruikt. Ook heb ik wat minder chocolade gebruikt, ik had namelijk precies een reep van 75 gram. In ieder geval zijn ze best wel gelukt, geen harde koekjes, maar nog een beetje zacht met smeuïge chocolade.

Ingrediënten: 115 gram roomboter, 115 gram donkere basterdsuiker, 1 ei, 1 zakje vanillesuiker, 175 gram bloem, snufje zout, 1 eetlepel cacaopoeder, 1 1/2 eetlepel warm water, 75 gram pure chocolade,

Aantal koekjes: 15

Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix 115 gram roomboter met 115 gram donkere basterdsuiker tot een romige massa. Voeg 1 zakje vanillesuiker en 1 ei toe. Mix even door. Voeg 175 gram bloem toe en meng met de rest. Meng 1 eetlepel cacaopoeder met 1 1/2 eetlepel heet water. Roer goed en voeg toe aan het beslag. Hak 75 gram pure chocolade in kleine stukjes. Spatel dit door het beslag. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met een lepel hoopjes van het beslag op de bakplaat. Houd voldoende afstand tussen de koekjes. Druk de hoopjes iets aan met een vochtige lepel. Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven voor ongeveer 10 minuten. Laat de chocoladekoekjes afkoelen (eerst nog op de warme bakplaat en na 30 minuten op een groot bord). Smul ze!

0
(26 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top