Kipfilet met Romige Ham Kaas Saus uit de Oven

Kip

Kipfilet met Romige Ham Kaas Saus uit de Oven

Kipfilet met Romige Ham Kaas Saus uit de Oven

Ingrediënten: 2 kipfilets, zout, peper, 1 grote ui, 100 gram ham, tijm, 250 ml kookroom, 100 gram geraspte kaas,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrooi 2 kipfilets met zout en peper. Bak rondom bruin aan in hete boter. Leg de kipfilets in een ovenschaal. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui met 100 gram fijngesneden ham en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 250 ml kookroom toe. Warm even door. Haal de pan van het vuur. Roer 90 gram geraspte kaas door de saus. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Laat het al roerende smelten. Giet de saus over de kipfilets. Strooi de laatste geraspte kaas over de ovenschotel. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Roer als je de kipfilet er uit hebt gehaald de saus nog even door. We hebben er aardappelkroketjes en rode bietjes bij gegeten. Eet smakelijk!

0
(291 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

One thought on “Kipfilet met Romige Ham Kaas Saus uit de Oven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top