Kruidnootjes

Kruidnootjes

Kruidnootjes

Het is 5 december, Sinterklaas! Maar dat vieren we al lang niet meer. Om toch een klein beetje Sinterklaas sfeer te hebben heb ik een klein schaaltje kruidnootjes gemaakt. Gewoon lekker voor vanavond, met zijn twee, op de bank … Het recept zag ik trouwens bij Duizend1Dag.

Ingrediënten: 100 gram bloem, 50 gram donkere basterdsuiker, 40 gram boter, 1 theelepel speculaaskruiden, 2 eetlepels melk, zout,

Aantal kruidnootjes: 23

Kneed 100 gram bloem met 50 donkere basterdsuiker, 40 gram in stukjes gesneden boter, 1 theelepel speculaaskruiden, 2 eetlepels melk en een beetje zout tot een deegbal. Verpak de deegbal in huishoudfolie en laat het een paar uur rusten in de koelkast (dat is voor een betere smaak van de kruiden). Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak ondertussen van de deegbal kleine bolletjes en leg ze op de bakplaat. Zet de bakplaat ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Leg de kruidnootjes op een bordje. Laat de kruidnootjes goed afkoelen. Smul ze!

0
(6 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top