Vlaams Stoofvlees met Mosterd en Bruin Bier

Vlaams Stoofvlees met Mosterd en Bruin Bier

Vlaams Stoofvlees met Mosterd en Bruin Bier

Vanochtend heeft Michel dit stoofvlees gemaakt, zodat we ’s middags de tijd hadden om een wandeling te maken op de Posbank. Gelukkig hadden we nog lekker weer, zelfs een beetje warm door het zonnetje.

Ingrediënten: 2 uien, 650 gram rundvlees, zout, peper, bloem, 100 ml bouillon, 1 flesje bruin bier, 1 laurierblaadje, tijm, kruidnagelpoeder, 2 sneetjes bruin brood, mosterd,

Aantal personen: 4

Bak 2 gesnipperde uien goudbruin in de hete boter. Haal de uien uit de pan. Snij 650 gram rundvlees in blokjes kruid met zout en peper. bestrooi met wat bloem. Bak het vlees bruin aan. Voeg de uien weer toe. Voeg 100 ml bouillon en 1 flesje bruin bier toe. Voeg een laurierblaadje, wat tijm en kruidnagelpoeder toe. Smeer 2 sneetjes bruin brood (zonder korstjes) met mosterd. Leg het brood bij het vlees. Laat het geheel 2 uurtjes stoven. Schep het vlees goed om zodat het brood met de saus vermengd wordt. Haal het laurierblaadje er uit. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!

0
(729 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

One thought on “Vlaams Stoofvlees met Mosterd en Bruin Bier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top