Lasagne

Lasagne

Lasagne

Deze lasagne heb ik gisteren al gemaakt, eigenlijk omdat ik en alles in huis had en vandaag een lange dag had. Wanneer ik een lange werkdag heb, heb ik vaak weinig zin om te koken. Ideaal dus. Zondag de tijd gehad om te koken en nu een lekkere huisgemaakte lasagne.

Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm, 300 gram gehakt, 250 gram champignons, 1 potje wortels, rode wijn, 500 ml gezeefde tomaat, 1 bouillonblokje, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, zout, peper, nootmuskaat, 1 theelepel mosterd, 100 gram geraspte kaas, lasagnebladen,

Aantal personen: 4

 bijna alle Ingrediënten LasagneVerwarm de oven voor op 200 graden. Bak in hete boter 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 300 gram gehakt toe. Bak het gehakt rul en bruin. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons en 1 pot worteltjes (uitgelekt) toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg een scheutje rode wijn toe. Laat de alcohol verdampen. Voeg 500 ml gezeefde tomaat en 1 verkruimeld bouillonblokje toe. Roer goed door. Laat het geheel op laag vuur een half uur pruttelen.

Maak ondertussen de kaassaus. Smelt voor de kaassaus 50 gram boter. Voeg als de boter gesmolten is 50 gram bloem toe. Bak de bloem kort mee. Haal de pan van het vuur. Voeg al roerende ongeveer 500 ml melk toe. Breng op smaak met zout, peper nootmuskaat en 1 theelepel mosterd. Roer als de saus de gewenste dikte heeft ongeveer 75 gram geraspte kaas (of meer) erdoor.

Doe in een ovenschaal afwisselend een laag tomatensaus, lasagnebladen en kaassaus, eindig met een laagje kaassaus. Strooi de rest van de geraspte kaas er over. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(12 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top