Chow Mein

Chow Mein

Chow Mein

Dit idee kwam ook uit de Tip van augustus 1978, alleen werd in dit recept mie gebruikt wat ik heb vervangen door noodles en de sherry heb ik vervangen door rijstwijn. In ieder geval was dit recept een van de meest geslaagde recepten uit de Tips van jaargang 77/78 …. op naar een volgende jaargang, de eighties?

Ingrediënten: noodles, 300 gram hamlapjes, 1 eetlepel olie, 1 eetlepel rijstwijn, 1 eetlepel tomatenketchup, 2 eetlepels ketjap manis, peper, 1 rode paprika, 1 prei, 100 gram champignons, 500 ml bouillon, 1 eetlepel maïzena, beetje water,

Aantal personen: 4

Kook de noodles volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 300 gram in blokjes gesneden hamlapjes bruin in hete olie. Maak ondertussen een sausje van 1 eetlepel olie, 1 eetlepel rijstwijn, 1 eetlepel tomatenketchup, 2 eetlepels ketjap manis en wat peper. Voeg de saus toe aan het vlees en bak op hoog vuur 2 minuten mee. Voeg vervolgens 1 in reepjes gesneden rode paprika, 1 fijngesneden prei en 100 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak 5 minuten mee. Voeg vervolgens 500 ml bouillon toe. Kook 5 minuten. Maak ondertussen een maïzenapapje van 1 eetlepel maïzena en wat koud water. Voeg het maïzenapapje toe samen met de noodles. Warm het geheel goed door. Eet smakelijk!

0
(24 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top