Ouderwets Stoofvlees

Ouderwets Stoofvlees

Anja's Stoofvlees
Ingrediënten: 600 gram rundvlees, zout, peper, bloem, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 2 uien, 2 teentjes knoflook, tijm, 1 wortel, 250 gram champignons, 125 ml rode wijn, 1 blikje tomatenpuree, 400 ml bouillon,

Aantal personen: 4

Bestrooi 600 gram in blokjes gesneden rundvlees met zout, peper en een beetje bloem. Bak het rundvlees bruin in hete boter. Haal het uit de pan en zet het vlees even apart. Bak in het achtergebleven vet 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 2 gesnipperde uien, 2 fijngehakte teentjes knoflook en wat tijm tot de uien zacht zijn. Voeg 1 gesneden wortel toe en bak een paar minuten mee. Voeg 250 gram in kwarten gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Doe het rundvlees terug in de pan. Voeg een scheutje rode wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg 1 blikje tomatenpuree en 400 ml bouillon toe. Breng kort aan de kook. Zet de pan met de deksel er half op ongeveer 2 uur op een laag vuurtje. Laat de laatste 30 minuten de deksel van de pan zodat de saus wat kan indikken. Lekker met Vlaamse frieten en een salade. Eet smakelijk!

0
(29 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top