Schnitzel gevuld met Appel, Ui en Spek

Schnitzel gevuld met Appel, Ui en Spek

Schnitzel gevuld met Appel, Ui en Spek

Vandaag heb ik een recept gemaakt uit de allereerste Tip, de voorloper van delicious. magazine. In het oktobernummer uit 1977 stond deze combinatie met appel en spek. In plaats van zure room heb ik nu kookroom gebruikt, wat makkelijker.

Ingrediënten: 2 schnitzels, 4 plakjes ontbijtspek, 1 appel, 1 kleine ui, zout, peper, 1 glas witte wijn, 250 ml bouillon, 1 eetlepel maïzena, beetje water, 3 eetlepels kookroom,

Aantal personen: 2

Tip Oktober 1977 recept appelschnitzel
Verwarm de oven voor op 180 graden. Beleg 2 schnitzels elk met 2 plakjes bacon, 2 schijfjes appel en wat fijngehakte ui. Vouw de schnitzel dicht. Steek vast met een cocktailprikker. Bestrooi met zout en peper. Bak de schnitzels bruin in hete boter. Leg de schnitzels vervolgens in een ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Giet in het achtergebleven boter 1 glas witte wijn. Laat de alcohol verdampen. Voeg 250 ml bouillon toe. Breng aan de kook en laat de saus iets indikken. Maak ondertussen een papje van 1 eetlepel maïzena en een beetje water. Giet het maïzenapapje in de saus. Roer goed. Voeg als laatste 3 eetlepels kookroom toe. Warm de saus goed door. Serveer de gevulde schnitzel met de saus. Eet smakelijk!

0
(40 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

2 thoughts on “Schnitzel gevuld met Appel, Ui en Spek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top