NS Publieksprijs Diner

NS Publieksprijs Diner

NS Publieksprijs Diner De amuse: 'canapé met een bonbon van rode biet gevuld met couscous, granaatappel en Texelse geitenkaas

Dit jaar zat ik in de kernjury van de NS Publieksprijs, waarover ik op Brutsellog Lifestyle al eerder heb geschreven. Leuk om eens te doen. Helaas had ik te weinig stemmen binnen gehaald om aanwezig te mogen zijn bij de uitreiking van de NS Publieksprijs. Maar via ex-collega Susanne, haar zus had als fan van Mart Smeets twee plekken aan de fantafel gewonnen, kon ik toch aanwezig zijn. Samen met haar ben ik dan ook naar Amsterdam gegaan. In de Posthoornkerk in de Haarlemmerstraat in Amsterdam werd de prijsuitreiking gehouden. Uiteraard waren we te vroeg, tja je bent met de trein of niet, helaas mochten we niet gelijk naar binnen en moesten we nog even in de kou wachten.

De Amuse

Klokslag 18:00 mochten we naar binnen waar we werden ontvangen met drankjes. Stipt om 18:30 mochten we aan tafel. Onze tafel was snel te vinden met het Mart Smeets boek op tafel. Op tafel stond al een amuse klaar. De amuse was een ‘canapé met een bonbon van rode biet gevuld met couscous, granaatappel en Texelse geitenkaas’. Na deze amuse werd Jan, onze tafelgenoot, geïnterviewd over De Lance Factor. Vervolgens kwam Mart Smeets aan woord en meldde hij dat hij zich terugtrok uit de nominaties van de NS Publieksprijs vanwege de achterhaalde feiten die in zijn boek staan. Inmiddels is hij overigens wel bezig met een vervolg op de Lance Factor, pro Lance Armstrong zal het deze keer denk ik niet zijn.

Voorgerecht, hoofdgerecht, dessert en bekendmaking winnaar

NS Publieksprijs Diner Het voorgerecht: tartaar van biologische zalm en Hollandse garnaal met een marinade van groene kruiden, Hollandse kropsla, waterkers en een dressing van vanille en citroen

Het voorgerecht was een tartaar van biologische zalm en Hollandse garnaal met een marinade van groene kruiden, Hollandse kropsla, waterkers en een dressing van vanille en citroen.

NS Publieksprijs Diner het hoofdgerecht: rosé gebraden Waterlandseweelde kalf, pommes, paille, jus van truffel en seizoen groentjes

Na de intermezzo’s werd het hoofdgerecht geserveerd: rosé gebraden Waterlandseweelde kalf, pommes, paille, jus van truffel en seizoen groentjes.

NS Publieksprijs Diner het dessert: 'tarte au citron', citroentaart met merengue, crème van vanille en verse frambozen

Hierna volgde het dessert: ‘tarte au citron’, citroentaart met merengue, crème van vanille en verse frambozen. Tussen de gerechten door werd er met fans, de auteurs en anderen gesproken. Na het dessert volgde de bekendmaking van de winnaar van de NS Publieksprijs 2012. De winnaar is: Tonio van A.F.Th van der Heijden. Dit was eigenlijk al de favoriet al tijdens het bekend maken van de nominatie bij de installatie van de NS Publieksprijs 2012. Een grote verrassing was dit dus niet.

Huiswaarts

Na koffie en thee met huisgemaakte chocoladetruffels en macarons zijn we weer een beetje gedesillusioneerd huiswaarts gegaan. Mart Smeets kwam zelfs niet aan de fantafel, terwijl andere auteurs dit wel hebben gedaan. Na de bekendmaking van de winnaar vertrok hij vrijwel direct, nog in het licht van de camera’s. Jammer! In ieder geval hebben we een tijdje de nominatie award aan tafel gehad, deze werd namelijk ergens achter op het podium weg gemoffeld. Helaas voor fan Jan, de uitgever wilde de nominatie award zelf houden, wilde Mart Smeets dit eigenlijk wel? Bij fan Jan had het beter gepast! In ieder geval om een lang verhaal kort te houden. Het eten was heerlijk en ook de avond was erg gezellig. Volgens mij was onze tafel één van de vrolijkste, we hebben in ieder geval genoeg lol gemaakt! Het diner tijdens de NS Publieksprijs uitreiking werd verzorgd door Famous Flavours. De gerechten werden snel op tafel gezet, ondanks toch wel een groot aantal gasten tijdens de uitreiking. Het heeft gesmaakt en dat is toch belangrijk!

NS Publieksprijs Diner Mart Smeets nam zijn nominatie award niet in ontvangst

Mart Smeets nam zijn nominatie award niet in ontvangst.

0
(22 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top