Kerstbroodjes (Christmas Buns)

Kerstbroodjes (Christmas Buns)

Kerstbroodjes (Christmas Buns)

Vandaag heeft Britt deze Christmas Buns, ook wel kerstbroodjes genaamd, uit het laatste nummer van EasyCook gebakken. Bijna alles hadden we in huis, alleen te weinig bloem. Dat werd dus het hele recept terugrekenen. Deze kerstbroodjes kunnen ook heel goed bij elke andere feestelijke gelegenheid, of gewoon lekker op een zondagochtend.

Ingrediënten: 380 gram bloem, zout, 5 gram droge gist, 230 ml melk, 30 gram boter, 1 klein ei, 20 gram boter, 75 gram donkere basterdsuiker, 1 1/2 theelepel kaneel, 80 gram gedroogd fruit, 50 gram suiker, 4 eetlepels water, 40 gram poedersuiker, beetje water, 1 theelepel citroensap,

Aantal broodjes: 9

Doe 380 gram bloem met 1 theelepel zout in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en doe hier in 5 gram gist. Verwarm ondertussen 230 ml melk met 30 gram boter. Laat de boter smelten. De melk moet handwarm zijn. Voeg de melk en 1 klein ei toe aan de bloem. Roer tot de ingrediënten een soepel deeg zijn geworden. Kneed het deeg (met de mixer met deeghaken) tot het deeg zacht, elastisch en niet meer kleeft. Doe het deeg in een licht ingevette schaal en laat het 1 uur op een warme plek rijzen.

Bol het deeg iets op. Rol het deeg, op een bebloemd oppervlak, vervolgens uit tot een 1 centimeter rechthoekige lap. Smelt 20 gram boter. Kwast de gesmolten boter over het deeg. Meng 75 gram donkere basterdsuiker met 1 1/2 theelepel kaneel. Verdeel dit mengsel over het deeg. Verdeel vervolgens 80 gram gedroogd fruit (cranberry’s, abrikozen, et cetera) over het deeg. Rol het deeg goed op. Snij in 9 ongeveer vier centimeter brede broodjes. Leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier. Laat het nog eens 30 minuten rijzen onder een licht vochtige theedoek. Verwarm onder tussen de oven voor op 190 graden (elektrische oven).

Bak de kerstbroodjes ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Smelt ondertussen in een pan 50 gram suiker met 4 eetlepels water tot het lichtbruin is. Haal de broodjes uit de oven en kwast ze in met de gekarameliseerde suiker. Laat de kerstbroodjes vervolgens goed afkoelen. Maak ondertussen een glazuur van 40 gram poedersuiker, een beetje water en 1 theelepel citroensap. Verdeel het glazuur over de broodjes wanneer de broodjes goed zijn afgekoeld. Laat het glazuur hard worden en daarna is het smullen geblazen. Geniet ze!

(67 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top