Gehaktballen a la de Librije

Gehaktballen a la de Librije

Gehaktballen a la de Librije

De laatste tijd eet ik vaak de gemakkelijke variant van de gehaktbal, de kant en klare. Op de een of andere manier kan ik nog niet het recept voor de perfecte gehaktbal vinden. Deze gehaktballen uit de Allerhande: Gehaktballen van de Librije heb ik een hele tijd geleden al eerder gemaakt. Ik kon me niet meer herinneren of ik ze echt lekker vond, vandaar vandaag opnieuw gemaakt en ja de gehaktballen zijn best lekker. Ik had overigens niet precies alle ingrediënten in huis. In plaats van cayennepeper heb ik paprikapoeder er doorheen gedaan. Gaat ook prima.

Ingrediënten: 500 gram gehakt, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels grove mosterd, zout, 1/2 eetlepel paprikapoeder, 1 ei, 4 eetlepels paneermeel, 400 ml vleesfond,

Meng 500 gram gehakt met 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels grove mosterd, zout, 1/2 eetlepel paprikapoeder, 1 ei en ongeveer 4 eetlepels paneermeel. Draai er 4 gehaktballen van (of meer of minder afhankelijk hoe groot je de gehaktballen wilt). Braad de gehaktballen rondom bruin. Zet het vuur lager en voeg 400 ml vleesfond toe. Laat de gehaktballen in 45 minuten gaar worden. Lekker met frietjes en een salade. Eet smakelijk!

0
(149 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top