Indonesisch Restaurant Batavia in Arnhem

Indonesisch Restaurant Batavia in Arnhem

Indonesisch Restaurant Batavia in Arnhem

Jarig vandaag! Om dat te vieren zijn we met zijn drieën gaan eten bij Indonesisch restaurant Batavia. Indonesisch eten vind ik lekker dus dan moet je dat zeker eten op je verjaardag. We kozen voor de rijsttafel Istimewa, die zie je ook op de foto’s hierboven, alleen van het nagerecht ben ik vergeten om een foto te nemen, de jaren beginnen te tellen.

De rijsttafel Istimewa is een vijfgangen menu met maar liefst 3 voorgerechten, de rijsttafel als hoofdgerecht en een dame blanche (of koffie met spekkoek) als afsluiter. We begonnen met de Batavia mix: pangsit en loempia.

Indonesisch Restaurant Batavia in Arnhem

Het tweede voorgerecht was saté ayam, kipsaté en saté makasar, gemarineerd en geroosterde varkenshaas met pittige kruiden.

Indonesisch Restaurant Batavia in Arnhem

Het derde voorgerecht was de soto ayam, Indonesische kippensoep.

Indonesisch Restaurant Batavia in Arnhem

Vervolgens kwam de rijsttafel met deze gerechten: saté babi, sambal goreng telor, ayam ritja-ritja, pisang goreng, daging rudjak, sambal goreng ketang, babi ketjap, serundeng katjang, ikan bumbu bali, rudjak manis, sayur lodeh, atjar tjamput, gado gado, krupik, emping, dag specialiteiten groenten. Erbij hadden we witte rijst, bami goreng en nasi goreng. Kortom keuze genoeg qua gerechtjes. Als laatste kregen we het dessert we konden kiezen uit een dame blanche of koffie met spekkoek. Alle drie kozen we voor de dame blanche. Van het huis kregen we als afsluiter nog koffie en thee, een perfecte afsluiter voor een leuke avond dus.

Ook deze keer hebben we heerlijk gegeten bij Batavia. De gerechten kwamen steeds precies in de goede snelheid. En ja als je een Indonesische rijsttafel besteld moet je gewoon de tijd nemen. Maar dat doe je sowieso wel als je ergens lekker gaat eten. In ieder geval is Batavia zeker een aanrader als je eens in Arnhem bent!

Indonesisch Restaurant Batavia
Willemsplein 31
6811 KC Arnhem
Tel: 026-4420873

(85 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top