Gehaktballen met Luikse Saus

Gehaktballen met Luikse Saus

Gehaktballen met Luikse Saus
Ingrediënten: 2 gehaktballen, 2 uien, 2 eetlepels azijn, 380 ml vleesfond (1 potje), 1 eetlepel appelstroop, 2 eetlepels stroop, 30 gram rozijnen,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg 2 gehaktballen in een ovenschaal, zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Bak 2 gesnipperde uien tot het zacht en een beetje bruin is. Voeg 2 eetlepels azijn toe en bak even mee op laag vuur. Voeg 380 ml vleesfond, 1 eetlepel appelstroop, 2 eetlepels stroop en 30 gram rozijnen toe. Breng al roerend aan de kook. Laat op laag vuur 20 minuten indikken (als de saus te dun is voeg dan een papje van maïzena en water toe). Serveer de gehaktballen met de Luikse saus. Lekker met gebakken aardappelschijfjes, doperwten en worteltjes. Eet smakelijk!

0
(129 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top