Nasi Goreng Kornet met Hete Smoor

Nasi Goreng Kornet met Hete Smoor

Nasi Goreng Kornet met Hete Smoor

Nasi Kornet

Ingrediënten: rijst, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel gemberpoeder, 2 theelepels sambal, 1 theelepel trassi, beetje peper, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 blik corned beef, 2 theelepels donkere basterdsuiker, 2 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel ketjap asin, 2 eieren, 1/2 rode paprika, 1 prei,

Aantal personen: 4

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen. Maak een boemboe in een keukenmachine van 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel gemberpoeder, 2 theelepels sambal, 1 theelepel trassi en een beetje peper. Laat de keukenmachine zo lang draaien tot het een brei is.

Bak in een hete wok 250 gram fijngesneden dobbelsteentjes ontbijtspek tot het bijna knapperig is. Voeg de boemboe toe en bak 1 minuut mee. Voeg 1 blik in stukjes gesneden corned beef toe. Meng er 2 eetlepels tomatenketchup, 2 theelepels donkere basterdsuiker, 1 eetlepel ketjap manis en 1 eetlepel ketjap asin toe. Bak tot de corned beef 1 brei is geworden. Schep het uit de pan en houdt het even apart.

Bak in hete olie 1/2 in blokjes gesneden rode paprika en 1 in ringen gesneden prei. Kluts 2 eieren. Schep dit door de koude rijst. Zorg dat het ei overal zit. Roer de rijst door de prei. Bak tot de rijst droog is. Voeg de corned beef mix toe. Bak nog 10 minuten al omscheppend tot de rijst droog is.

Hete Smoor

Ingrediënten: 1 ui, 1 teentje knoflook, 1/2 rode paprika, 2 theelepels sambal, 1 theelepel trassi, 300 gram rundvlees (poulet), 1 theelepel laos, 1 theelepel serehpoeder, 1 laurierblaadje, 50 ml ketjap manis, 250 ml water, 1 bouillonblokje,

Bak 1 gesnipperde ui met 1/2 in blokjes gesneden rode paprika, 1 fijngehakt teentje knoflook en 2 theelepels sambal tot de ui zacht is. Voeg 1 theelepel trassi toe, roer goed door. Voeg 300 gram rundvleesblokjes toe. Bak even mee. Voeg 1 theelepel laos, 1 theelepel serehpoeder en 1 laurierblaadje toe. Roer even door. Voeg vervolgens 50 ml ketjap manis, 250 ml water en 1 verkruimeld bouillonblokje toe. Breng even aan de kook. Laat het geheel met de deksel op de pan minstens 1 uur smoren. Serveer met de nasi kornet. Eet smakelijk!

0
(167 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top