Batavia in Arnhem

Batavia in Arnhem

Batavia in Arnhem pangsit en loempia

Op de terugweg naar huis van de Manuscripta af bedachten we eigenlijk ook dat we weleens in Arnhem bij het Indonesische restaurant wilden gaan eten waar we altijd langs kwamen als we gingen shoppen. Met de dagkaart konden we snel met de trein naar Arnhem en het Indonesische restaurant Batavia ligt op een steenworp afstand van het centraal station daar. Het was een super goede afsluiter van de dag. We hebben er heerlijk gegeten. Weer anders dan de andere Indonesische restaurants waar we eerder hebben gegeten.

We kozen er voor de rijsttafel Batavia. Dit was een driegangen-rijsttafel. Het eerste wat op tafel kwam was de Batavia-mix. Dit was een pangsit en loempia.

Batavia in Arnhem saté

Vervolgens kregen we twee soorten saté. De saté makasar, gemarineerde en geroosterde varkenshaas met pittige kruiden en saté babi, geroosterd varkensvlees met pindasaus.

Batavia in Arnhem rijsttafel

Batavia in Arnhem rijsttafel

Vervolgens kwam de rijsttafel zelf na deze twee gangen. Dit bestond uit: ajam ritja-ritja, op pittige wijze bereide kipfilet in tomatensaus, daging rendang, pittig gesudderd rundvlees in pepersaus, empal bali, gesudderd rundvlees in gekruide sojasaus, babi ketjap, gesudderd varkensvlees in sojasaus, tahu telur, gebakken eieren gevuld met soja en diverse groeten, tumisan sari, gevarieerde gekookte verse groente, sayur lodeh, gekookte, gemengde groenten in kruidige kokosmelk, gado-gado, een groentenmix in pindasaus, pisang goreng, gebakken banaan, serundeng katjang, pinda in geraspte gebakken kokos, sambal goreng ketang, gebakken aardappel met pittige smaak, rudjak manis, vers fruit in een bruine suiker saus, atjar tjamput, ingelegde zoetzure kool, krupuk en emping. Erbij geserveerd bami goreng en nasi goreng.

Het kon dus niet op zoals je leest en ziet. We hebben heerlijk gegeten en zullen er zeker nog eens naar toe gaan!

Batavia
Willemsplein 31
6811 KC Arnhem

0
(56 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top