Blinde Vinken in Bier-Tomatensaus

Blinde Vinken in Bier-Tomatensaus

Blinde Vinken in Bier-Tomatensaus
Ingrediënten: 2 blinde vinken (rundervinken), 1 ui, 250 gram champignons, 1 flesje Leffe bruin, 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree, 1 bouillonblokje, 1 eetlepel maizena, beetje water, bieslook,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak 2 blinden vinken rondom bruin in hete boter. Leg de blinde vinken in een ovenschaal. Bak in het achtergebleven vet 1 in ringen gesneden ui tot het zacht is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe en bak de champignons mee tot de champignons zacht zijn. Voeg 1 flesje Leffe bruin toe. Laat het geheel 5 minuten koken. Voeg daarna 1 blik tomaatblokjes en 1 blikje tomatenpuree toe. Roer even door. Verkruimel een bouillonblokje en voeg dit toe. Meng 1 eetlepel maïzena met een beetje water tot een glad papje. Voeg dit toe aan de saus, zodat de saus bindt. Laat de saus nog 10 minuten doorkoken. Giet de saus over de blinde vinken. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de oven. Serveer de blinde vinken met de bier-tomatensaus. Eet smakelijk!

0
(279 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top