Walnotenbrood

Walnotenbrood

Walnotenbrood

Vandaag zijn we naar de molenwinkel van Molen de Vlijt in Wageningen geweest. Daar heb je echt een keur aan broodbakmixen en alle toebehoren om een lekker brood te bakken. Wij hebben gekozen voor de walnotenbroodmix en maisbroodmix. Het walnotenbrood hebben we het eerst gebakken. Niet in de broodbakmachine, die hebben we niet, maar gewoon in de oven.

Ingrediƫnten: 500 gram walnotenbroodmix, 7 gram droge gist, 4 gram suiker, 2 eetlepels (olijf)olie, snufje peper, 300 ml water,

Verwarm de oven voor op 50 graden. Meng alle ingrediƫnten in de mengkom van een keukenmachine met een deeghaak. Meng tot je een samenhangend deeg hebt (een minuut of 4). Zet het deeg ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven om te rijzen. Verwarm de oven vervolgens naar 200 graden. Doe het deeg in een cakeblik. Zet de cakeblik ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven. Laat het brood goed afkoelen voordat je gaat snijden.

De Walnotenbroodmix van Molen de Vlijt bestaat uit tarwebloem, walnoten, zonnebloempitten, pompoenpitten, zout, mosterdzaad en rozemarijn.

0
(55 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top