Pizza Stromboli

Pizza Stromboli

Pizza Stromboli
Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm, 1 blik tomaatblokjes, 1 eetlepel gedroogde oregano, 1 eetlepel suiker, zout, peper, vers pizzadeeg, 100 gram rauwe ham, basilicum, mozzarella, geraspte kaas,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 1 blik tomaatblokjes met 1 eetlepel gedroogde oregano en 1 eetlepel suiker toe. Warm het geheel goed door. Breng op smaak met zout en peper. Laat de saus goed afkoelen. Bestrijk het pizzadeeg met de tomatensaus, laat de randen vrij. Verdeel 100 gram rauwe ham, blaadjes basilicum en stukjes mozzarella over de saus. Vouw vervolgens de korte zijden van de pizza naar binnen (dit voorkomt dat de saus wegloopt). Rol de pizza vervolgens op. Druk de naad iets aan. Leg de pizza met de naad naar beneden op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bestrooi met geraspte kaas en een beetje zout en peper. Zet de pizza ongeveer 25 minuten in de oven. Eet smakelijk!

0
(20 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top