Lasagne met Kip, Champignons en Paprika

Lasagne met Kip, Champignons en Paprika

Lasagne met Kip, Champignons en Paprika
Ingrediënten: 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, tijm, 1 rode paprika, 1 kipfilet, 250 gram champignons, 50 gram boter, 50 gram bloem, 250 ml bouillon, 250 kookroom, lasagnebladen, geraspte kaas,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 fijngesnipperde ui en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 1 gesneden rode paprika en 1 in blokjes gesneden kipfilet toe. Bak even mee tot de kipfilet wit is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn.

Maak ondertussen de saus. Smelt 50 gram boter. Voeg 50 gram bloem toe. Bak kort mee. Voe geleidelijk 250 ml bouillon (of eventueel meer als de saus te dik blijft) en 250 ml kookroom toe.

Doe in een ovenschaal (of twee eenpersoons-ovenschaaltjes) een laag van het kipfiletmengsel. Verdeel wat saus er over. Leg er lasagnebladen over heen. Vervolgens weer een laagje van het kipfiletmengsel, wat saus en lasagnebladen. Eindig met nog een laagje kipfiletmengsel en een flinke laag saus. Strooi er als laatste geraspte kaas over. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(321 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top