Macaroni met Gehaktballetjes in Tomatensaus

Macaroni met Gehaktballetjes in Tomatensaus

Macaroni met Gehaktballetjes in Tomatensaus
Ingrediënten: macaroni, 5 chipolataworstjes, 250 gram ontbijtspek, 1 ui, 1 pot worteltjes, tijm, peterselie, 1 laurierblad, scheutje rode wijn, 30 gram boter, 30 gram bloem, 500 ml bouillon, 1 blikje tomatenpuree, augurkjes,

Aantal personen: 4

Kook de pasta in kokend water met wat zout. Haal het vel van 5 chipolataworstjes. Maak van het worstvlees gehaktballetjes. Bak de gehaktballetjes met 250 gram ontbijtspek bruin. Voeg 1 gesnipperde ui met 1 pot worteltjes (uitgelekt) en wat tijm, petersielie en 1 laurierblad tot de wortels zacht zijn. Voeg een scheutje rode wijn toe. Laat de alcohol verdampen.

Doe 30 gram boter in een andere pan. Voeg als de boter is gesmolten 30 gram bloem toe. Bak even mee. Voeg vervolgens al roerende 500 ml bouillon toe. Roer er 1 blikje tomatenpuree door. Voeg de saus toe aan de wortels en gehaktballetjes. Warm het geheel nog 10 minuten door. Haal het laurierblaadje uit de pan. Serveer de saus met de macaroni en fijngesneden augurkjes. Eet smakelijk!

0
(82 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top