Twee Soorten Chocolade ijs

IJs

Twee Soorten Chocolade ijs

Twee Soorten Chocolade ijs

Britt had vandaag zin om ijs te maken. Het werden zelfs twee soorten chocolade ijs. Ik had nog een speciaal soort suiker om ijs mee te maken wat nodig op moest. We hebben nu dus extra veel ijs, lekker!

Chocolade ijs
250 gram Diamant eis zauber, 350 ml melk, 4 eetlepels cacaopoeder, 75 gram pure chocolade,

Meng 250 gram Diamant eis zauber met 350 ml melk, 4 eetlepels cacaopoeder en 75 gram fijngehakte pure chocolade. Meng het goed door elkaar. Schep het mengsel in een diepvriesbak. Zet de diepvriesbak een paar uur in de vriezer.

Stracciatella ijs
600 ml halfvolle melk, 5 eetlepels poedermelk, 100 gram poedersuiker, 1 1/2 zakje vanillesuiker, 75 gram pure chocolade,

Warm 600 ml melk op in een pannetje. Voeg 5 eetlepels poedermelk en 100 gram poedersuiker. Roer tot de poedersuiker en poedermelk zijn opgelost. De melk mag niet koken. Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen. Voeg als het geheel koud is 1 1/2 zakje vanillesuiker en 75 gram fijngehakte pure chocolade erdoor. Doe het mengsel in de ijsmachine. Bekijk voor de tijden en dergelijke de handleiding van je ijsmachine. Smul ze!

0
(23 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top