Orloffgebraad / Rollade met Ham, Kaas en Champignonsaus

Orloffgebraad / Rollade met Ham, Kaas en Champignonsaus

Orloffgebraad / Rollade met Ham, Kaas en Champignonsaus

Ingrediënten: 1 rollade, ham, kaas, 1 ui, 250 gram champignons, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, zout, peper,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 100 graden. Bak de rollade rondom bruin in hete boter. Leg de rollade in een ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 45 minuten tot 1 uur (ligt aan de grote van de rollade) in de oven. Haal de rollade uit de de oven en laat het iets afkoelen. Verwarm ondertussen de oven voor op 170 graden. Snij de rollade in plakjes. Wissel in een ovenschaal de plakjes rollade af met plakjes ham en kaas. Eindig met een plakje rollade. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven (170 graden).

Maak de champignonsaus. Bak 1 gesnipperde ui tot de ui zacht is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Smelt 50 gram boter. Voeg 50 gram bloem toe. Bak de bloem kort mee. Voeg geleidelijk ongeveer 500 ml melk toe tot je de gewenste dikte saus hebt. Breng op smaak met zout en peper. Giet de saus bij de champignons en warm de saus nog goed door,
Serveer de rollade met de champignonsaus. Eet smakelijk!

0
(127 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top