Stoofvlees met Champignons

Stoofvlees met Champignons

Stoofvlees met Champignons

Ingrediƫnten: 600 gram rundvlees, zout, peper, bloem, 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 wortel, 250 gram champignons, scheutje azijn, 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree, 400 ml bouillon, peterselie,

Aantal personen: 4

Bestrooi 600 gram in blokjes gesneden rundvlees met zout, peper en een beetje bloem. Bak het rundvlees bruin in hete boter. Haal het uit de pan en zet het even apart. Bak in de achtergebleven boter 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, tijm en 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot de ui zacht is. Voeg 1 in plakjes gesneden wortel en 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak mee tot de champignons zacht zijn. Doe het vlees weer terug in de pan. Voeg een scheutje azijn toe. Voeg 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree en 400 ml bouillon toe. Breng kort aan de kook. Zet de pan met de deksel er half op ongeveer 1 1/2 uur op een laag vuurtje. Laat de laatste 30 minuten de deksel van de pan zodat de saus wat kan indikken. Breng op smaak met wat peterselie. Lekker met Vlaamse frieten en een salade. Eet smakelijk!

(74 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top