Kipfilet in Champignonsaus

Kip

Kipfilet in Champignonsaus

Kipfilet in Champignonsaus

Ingrediënten: 2 kipfilets, 1 ui, 250 gram champignons, scheutje witte wijn, 30 gram boter, 30 gram bloem, 400 ml kippenbouillon, 50 ml melk, peterselie,

Aantal personen: 2

Snij 2 kipfilets in grote stukken. Bak de kipfilets bruin in hete boter. Schep de kipfilet uit de pan. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui tot de ui zacht is. Voeg 250 gram champignons toe. Bak de champignons zacht. Voeg een scheutje witte wijn toe. Laat de alcohol verdampen. Schep de ui en champignons uit de pan. Smelt 30 gram boter in de pan. Voeg 30 gram bloem toe als de boter is gesmolten. Bak de bloem even mee. Voeg geleidelijk 400 ml kippenbouillon en 50 ml melk toe. Doe de kipfilet, ui en champignons in de saus. Breng op smaak met peterselie. Warm het geheel goed door. Eet smakelijk!

0
(138 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top