Pasta met Gehaktballetjes en Tomatensaus

Pasta met Gehaktballetjes en Tomatensaus

Pasta met Gehaktballetjes en Tomatensaus

Ingrediënten: pasta, 6 chipolataworstjes, 250 gram ontbijtspek, 1 ui, 1 flinke wortel, tijm, een scheutje rode wijn, 30 gram boter, 30 gram bloem, 700 ml bouillon, 1 blikje tomatenpuree, peterselie, laurierblad, augurkjes,

Aantal personen: 3

Kook de pasta in kokend water met wat zout. Haal het vel van 6 chipolataworstjes. Maak van het worstvlees gehaktballetjes. Bak de gehaktballetjes met 250 gram ontbijtspek bruin. Schep de gehaktballetjes uit de pan. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui met 1 in hele dunne plakjes gesneden wortel en wat tijm tot de groente zacht is. Giet een scheutje rode wijn toe. Laat de alcohol verdampen. Schep de groenten uit de pan. Doe 30 gram boter in de pan. Voeg als de boter is gesmolten 30 gram bloem toe. Bak even mee. Voeg vervolgens al roerende 700 ml bouillon toe. Roer er 1 blikje tomatenpuree door. Doe daarna het vlees en de groenten terug in de pan. Voeg peterselie en 1 laurierblaadje toe. Warm het geheel nog 10 minuten door. Haal het laurierblaadje uit de pan. Serveer de saus met de pasta en augurkjes naar smaak. Eet smakelijk!

0
(39 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top