Appeltaart

Appeltaart

Appeltaart

We hadden nog appels die dringend op moesten, dus een pak Koopmans appeltaart gekocht. Britt heeft daarvan deze heerlijke appeltaart gemaakt. Met een beetje slagroom erbij is het helemaal af!

Ingrediënten: 75 gram rozijnen, 1 ei, 175 gram roomboter, 1 pak Koopmans Appeltaart, 6 appels, 50 gram suiker, kaneel,

Verwarm de oven voor op 170 graden. Wel 75 gram rozijnen in lauwwarm water. Dep de rozijnen daarna droog. Kluts 1 ei Mix 175 gram roomboter zacht. Voeg de Koopmans mix voor appeltaart en 2/3 van het geklutste ei toe. Kneed tot een samenhangend deeg. Bekleed een ingevette springvorm met 2/3 van het deeg. Schil 6 appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. Meng de appel met 50 gram suiker, kaneel en rozijnen. Doe het appelmengsel in de springvorm en druk het iets aan. Maak van het resterende deeg dunne reepjes. Leg de reepjes kruislings over de taart. Bestrijk de taart met de rest van het geklutste ei. Zet de springvorm ongeveer 60 tot 70 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de appeltaart goed afkoelen voordat je de springvorm verwijderd. De appeltaart is natuurlijk lekker met verse slagroom. Smul ze

0
(40 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

One thought on “Appeltaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top