Worteltaart (Carrot Cake)

Worteltaart (Carrot Cake)

Worteltaart (Carrot Cake)

 stukje Worteltaart (Carrot Cake)

Worteltaart
Ingrediënten: 3 eieren, 275 gram suiker, 175 gram zelfrijzend bakmeel, 1 zakje vanillesuiker, 1 1/2 theelepel kaneel, 1 theelepel kardemom, 1/2 theelepel gemberpoeder, zout, 150 ml zonnebloemolie, 450 gram geraspte wortel,

Verwarm de oven voor op 175 graden. Mix 3 eieren met 275 gram suiker tot een luchtig, lichtgeel geheel. Voeg 175 gram zelfrijzend bakmeel, 1 zakje vanillesuiker, 1 1/2 theelepel kaneel, 1 theelepel kardemom, 1/2 theelepel gemberpoeder en een beetje zout toe. Meng tot een beslag. Voeg vervolgens 150 ml zonnebloemolie en 450 gram geraspte wortel toe. Roer het beslag goed door. Vet een springvorm in van 24 centimeter doorsnede. Strooi er een beetje paneermeel in. Vul de springvorm met het beslag. Zet de springvorm ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven. Controleer met een prikker of de taart gaar is. De prikker moet er schoon uit komen. Laat de worteltaart goed afkoelen voordat je het bestrijkt met het roomkaas-limoenglazuur.

Roomkaas Limoenglazuur
Ingrediënten: 75 gram zachte roomboter, 100 gram verse roomkaas (MonChou), 1 zakje vanillesuiker, 250 gram poedersuiker, rasp van 1 limoen,

Meng 75 gram zachte roomboter, 100 gram verse roomkaas (MonChou), 1 zakje vanillesuiker, 250 gram poedersuiker en rasp van 1 limoen met elkaar tot een gladde romige massa. Bestrijk hiermee de boven- en zijkant van de worteltaart. Smul ze!

0
(66 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top