Lasagne

Lasagne

Lasagne

Ingrediënten: 250 gram ontbijtspek, 2 uien, 2 teentjes knoflook, tijm, 300 gram gehakt, 250 gram champignons, 1 pot wortels, scheutje rode wijn, 2 blikken tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree, 2 bouillonblokjes, 50 gram boter, 50 gram bloem, 600 ml melk, peper, zout, nootmuskaat, 1 theelepel mosterd, 200 gram geraspte kaas, lasagnebladen,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak 250 gram ontbijtspek knapperig en schep het uit de pan. Bak in het achtergebleven vet 2 gesnipperde uien met 2 fijngehakte teentjes knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 300 gram gehakt toe. Bak het gehakt rul en bruin. Voeg 250 gram fijngesneden champignons en 1 uitgelekte pot worteltjes toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg een scheutje rode wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg 2 blikken tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree en 2 verkruimelde bouillonblokjes toe. Roer het goed door. Laat het geheel op laag vuur een half uur pruttelen. Voeg de uitgebakken ontbijtspek weer toe en warm het geheel goed door.

Maak ondertussen de kaassaus. Smelt voor de kaassaus 50 gram boter. Voeg als de boter gesmolten is 50 gram bloem toe. Bak de bloem kort mee. Haal de pan van het vuur. Voeg dan al roerende ongeveer 600 ml melk toe. Breng op smaak met zout, peper nootmuskaat en 1 theelepel mosterd. Roer als de saus de gewenste dikte heeft ongeveer 200 gram geraspte kaas (of meer) erdoor.

Doe in een ovenschaal afwisselend een laag tomatensaus, lasagnebladen en kaassaus, eindig met een laagje kaassaus. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

(9 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top